Ruimtelijk- en juridisch advies

Juridisch advies een essentieel onderdeel van elk ruimtelijk ontwikkelingsproject. Door professioneel juridisch advies te zoeken, kunnen projectmanagers en ontwikkelaars het complexe juridische landschap van grondgebruik en ontwikkeling navigeren, naleving van voorschriften garanderen en juridische risico’s verminderen.

Vormgeving

Door eenvoudige en strakke vormen te gebruiken straalt het logo zakelijkheid, professionaliteit en stabiliteit uit. De speelse elementen zorgen voor benaderbaarheid en vertrouwen.

Ideeën achter het ontwerp

Gemeentes zijn steeds meer gaan inzien dat duurzaamheid en biodiversiteit belangrijke aspecten zijn voor het behoud van een gezonde leefomgeving voor alle inwoners. Het is dan ook geen verrassing dat gemeentes veel waarde hechten aan deze thema’s en zich inzetten om duurzame ontwikkeling te bevorderen.

Ruimtelijke ontwikkeling speelt hierin een belangrijke rol. Het gaat hierbij niet alleen om de ontwikkeling van nieuwe gebouwen en infrastructuur, maar ook om het gebruik van de beschikbare ruimte op een manier die zorgt voor een gezonde leefomgeving en het behoud van de natuurlijke omgeving.

Font & Kleurgebruik

Het gedeelte ‘ZelF’ is opgebouwd uit vlakke figuren zonder gebruik te maken van een specifiek lettertype. Voor het ‘Advies’ gedeelte is er daarentegen gekozen voor het lettertype Montserrat, wat ook terugkomt in de huisstijl. Dit is onder andere te zien in briefpapier, visitekaarten, enveloppen en op de website. Door het gebruik van complementaire kleuren ontstaat er een visueel contrast, waardoor de aandacht van de kijker wordt getrokken.

Montserrat

De oude posters en borden in de traditionele wijk Montserrat in Buenos Aires inspireerden Julieta Ulanovsky om dit lettertype te ontwerpen en de schoonheid van stedelijke typografie te redden die ontstond in de eerste helft van de twintigste eeuw. Als stedelijke ontwikkeling die plek verandert, keert het nooit meer terug naar zijn oorspronkelijke vorm en verliest het voor altijd de ontwerpen die zo speciaal en uniek zijn. De letters die dit project inspireerden hebben werk, toewijding, zorg, kleur, contrast, licht en leven, dag en nacht! Dit zijn de types die de stad er zo mooi uit laten zien.