Autogarage sinds 1919

Ontdek waar een kleine organisatie groot in is! Persoonlijk contact, deskundig advies en optimale service zijn de pijlers van ons bedrijf sinds 1919! Advies op maat voor aankoop van een nieuwe- of gebruikte auto (op afspraak ook buiten openingstijden).

Vormgeving

Het logo straalt een zakelijke en professionele uitstraling uit door middel van zijn eenvoudige en strakke vormen. Tegelijkertijd zorgen de speelse elementen ervoor dat het logo benaderbaar en vertrouwd overkomt. Dit zorgt voor een perfecte balans tussen serieuze zakelijkheid en een toegankelijke uitstraling.

Ideeën achter het ontwerp

Het kan een uitdaging zijn om een al lang bestaand bedrijf een nieuw logo en een nieuwe uitstraling te geven, maar wij zijn deze uitdaging aangegaan. Het ontwerp van het nieuwe logo is gericht op functionaliteit en een strakke, professionele uitstraling. Het compacte logo is gemakkelijk te herkennen en bevat speelse elementen, zoals de streep onderaan die het logo scheidt van de slogan eronder. Deze streep is geïnspireerd op de vorm van het dak van een Ford Fiesta, wat past bij het feit dat Garage van der Werff een specialist is in Ford-auto’s.

Naast het logo hebben we ook een illustratie van een T-Ford gemaakt, als aanvulling op het complete plaatje. Deze T-Ford is een van de eerste auto’s en vormt een historische aanvulling op het logo.

Lettertype

Het logo is ontworpen aan de hand van het lettertype Sans Condensed. Sansa is een sans-serif superfamily ontworpen door Fred Smeijers. Het ontwerp maakt gebruik van de recente vrijheden binnen sans-serif ontwerpen, zonder ze te overdrijven. Het resultaat is een ontwerp met veel karakter dat zich goed leent voor een breed scala aan design toepassingen, zoals verpakkingsontwerp, posters, boektypografie en formulieren.

Kleurgebruik

De kleur blauw wordt vaak geassocieerd met betrouwbaarheid, vertrouwen en stabiliteit. Dit symboliseert perfect het familie bedrijf. Daarnaast zijn de kleuren afgeleid van het merk Ford wat weer past bij het feit dat Garage van der Werff een specialist is in Ford-auto’s.

Lettertype Slogan

Marydale. Marydale is een handgetekend lettertype familie. Dit lettertype heeft drie stijlen en is uitgegeven door Three Islands Press. Marydale zelf heeft de gemengde zegen gehad om haar handschrift (en naam) overal op de planeet te zien. De Marydale familie heeft reguliere, vette en zwarte gewichten; OpenType-functies omvatten echte kleine kapitalen, talrijke ligaturen en een stijlset die enkele minder eigenzinnige symbolen vervangt, evenals ondersteuning voor Centraal-/Oost-Europese, Griekse en Cyrillische talen.