Inspireren en helpen

Nous is een organisatie die zich richt op het inspireren en helpen van jongeren om de CEO van hun eigen leven te worden en daarmee de toekomst te creëren waar ze van dromen. Ze bieden twee functies aan: een externe functie op scholen om voortijdig schoolverlaten te voorkomen en een interne functie op hun locatie in de Oude Manege in Winsum waar ze voortijdig schoolverlaterstrajecten, dagbesteding en maatwerktrajecten aanbieden. Hun doel is om jongeren te empoweren en te begeleiden om hun dromen waar te maken en de CEO van hun eigen leven te worden.

Vormgeving

De vormen zijn een combinatie van een hartje en de letters N.O.U.S. Het hartje symboliseert onder andere steun, empathie en medeleven. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om iemand een hart onder de riem te steken tijdens een moeilijke periode.

Font & Kleurgebruik

Het gedeelte ‘NOUS’ is opgebouwd uit vlakke figuren zonder gebruik te maken van een specifiek lettertype. Voor de slogan is er daarentegen gekozen voor het lettertype Poppins, wat ook terugkomt in de huisstijl. Dit is onder andere te zien op de website. Over het algemeen wordt de kleur bruin geassocieerd met de aarde, natuur en stabiliteit. Het kan ook staan voor betrouwbaarheid, eenvoud en rustieke charme.

Font Poppins

Een bijzondere groep lettertypen die vooral opvallen vanwege hun fysieke ontwerp en anatomie. Deze lettertypen hebben unieke kenmerken die hen onderscheiden van andere lettertypen.