Een familie bedrijf

Compier & Co is een trots familiebedrijf dat sinds 2006 actief is als spachtelaar. Hun jarenlange ervaring en expertise hebben ons geholpen om ons te specialiseren in het afwerken van gipsplaten wanden en plafonds in elke gewenste afwerkingsklasse.

Vormgeving

Doordat de tweede C in de naam in de eerste C is geplaatst, creëren we niet alleen een visuele verbondenheid, maar ook een symbolische verbondenheid die de familiewaarden en bedrijfscultuur weerspiegelt.

Ideeën achter het ontwerp

1. De dubbele ‘C’: door de tweede ‘C’ in het beeldmerk binnen de eerste ‘C’ te plaatsen, ontstaat er een verbondenheid. Dit symboliseert dezelfde verbondenheid als binnen een familiebedrijf. Het logo straalt daarmee uit dat het bedrijf een familiegevoel heeft en dat past bij de waarden van het bedrijf.

2. De vorm van de letters ‘C en C’ is gekoppeld aan de illustratie van een troffel, waardoor het lijkt alsof de troffel de letters heeft uitgesmeerd. Dit effect heeft alles te maken met het bedrijf en zijn activiteiten. Het logo benadrukt op deze manier de kwaliteit van de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt en geeft een beeld van vakmanschap en ambachtelijkheid.

3. Een strak lettertype geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat de tekst gemakkelijk te lezen is. Het vergt geen extra moeite van de lezer om de tekst te begrijpen. Een duidelijk en strak logo is belangrijk omdat het gemakkelijk te onthouden is. Een logo dat gemakkelijk te herkennen en te onthouden is, kan bijdragen aan de bekendheid en het succes van het bedrijf. Het gebruik van een duidelijk lettertype en een strak logo is dus van groot belang voor de branding en het imago van het bedrijf.

4. Door het gebruik van een ‘punttroffel’ ontstaat automatisch een driehoek. Dit symboliseert de verbondenheid tussen de drie eigenaren van het bedrijf die samenwerken als één team. Het logo met de punttroffel geeft de samenwerking en cohesie binnen het bedrijf weer, en benadrukt tegelijkertijd de kwaliteit en vakmanschap van het werk dat wordt geleverd.

Font & Kleurgebruik

Voor dit project hebben we Avenir als lettertype toegepast. Avenir is een lettertype dat werd ontworpen door Adrian Frutiger en werd uitgebracht in 1988. Het is een moderne en strakke lettertypefamilie die een goede leesbaarheid combineert met een eigentijdse uitstraling. Avenir heeft een breed scala aan varianten, waaronder Regular, Italic, Bold, Bold Italic, Medium, Medium Italic, Demi, Demi Italic, Heavy, en Heavy Italic. Avenir wordt vaak gebruikt voor zakelijke en professionele toepassingen vanwege de strakke en moderne uitstraling.